Brzy zapomínáme na 21.srpen 1968. Tehdejší "Běž domů Ivane" by dnes nahradilo mnoho lidí.

21. 08. 2017 15:18:51
Je datum 21.8.1968 a do naší krásné země přijíždění vojska Varšavské smlouvy v čele s ruskou verbeží. Všichni chtěli, aby co nejdříve vypadli, ovšem dnes se zdá dosti lidem, že by nebylo od věci ruské "kamarády" znovu přivítat.

Dalo by se říct, vždyť už je to 49 let, Rusové už se změnili, on je to vlastně takový hodný stát, kde není "jen" svoboda slova, vládnoucí garnitura si objednává vraždy na objednávku, probíhá cenzura tisku, dezinformace a několik lidí "náhodou" třeba přejede kamion protože daný člověk nesouhlasil s režimem...

Nejpozději 1. 1. 1990 měli komunističtí vůdci a lidé kteří se podíleli na roku 1968 viset na šibenicích, případně ležet s dírou v hlavě u popravčí zdi. Jejich nepotrestání za ukrutné zločiny byla fatální historická chyba, kterou zatím nikdo nenapravil.

Důkazem hrdinského činu je i Jan Palach, který se r. 1969 upálil a obětoval svůj život na protest proti potlačování svobod a pasivnímu přístupu veřejnosti. Fakticky nic nevyřešil, ale lidé ještě více zarputile bojovali za to, co měl na mysli Jan Palach.

„Můj čin splnil účel. Ale ať už to nikdo neudělá. Ať se ty studenty pokusí zachránit, aby celý život zasadili ke splnění našich cílů. Ať se přičiní živí v boji". Jan Palach

Ovšem nechápu, kde se v tolika lidech v ČR bere ten antiamerikanismus a rusofilie. Zatímco USA dle požadavků T.G. Masaryka prosadily vznik Československa, tou dobou se komunisti v Rusku snažili ze všech sil zmasakrovat naše legionáře. Zatímco USA nám nabídly Marshallův plán, SSSR odvlekl tisíce našich občanů na Sibiř a ON rozhodl, že MY americké peníze nechceme. Zatímco SSSR rozjezdil tanky Pražské jaro, USA přijímala tisíce našich uprchlíků. Zatímco SSSR se nikoho na nic neptal a nastěhoval k nám jaderné hlavice, USA u nás chtěly postavit radar a nepostavily, protože naši současní bolševici ho tady nechtěli. Zatímco země na západ od nás osvobozené USA 50 let vzkvétaly, ty východní obsazené SSSR šly od 10 k 5. Zatímco před r. 89 utíkaly tisíce lidí na západ, na východ dneska nikdo neprchá.

Kdyby Československo bylo členem Evropské unie, 21. srpen by pro nás byl jen dalším letním dnem. Kdybychom už tenkrát byli v EU, Rusové by nás nikdy nepřepadli. Uvědomili jste si to někdy? Nadáváte na Evropskou unii? Chystáte se na podzim volit estébáky a kolaboranty s Ruskem? Podívejte se na fotografie z 21. srpna 1968 a zkuste chvilku přemýšlet.

V r. 2015 natočila ruská státní televize, která je ovládána Kremlem, invazi z r. 68 ve svém dokumentu. V dokumentu to celé popsala jako prevenci proti invazi NATO. Podle náčelníka štábu sil Varšavské smlouvy Lobova šlo o preventivní zásah československých spojenců na obranu před invazí NATO, které se chystalo vtrhnout do Prahy a už tam byly připravené jednotky.
Vloni 3 komunističtí poslanci ruského parlamentu navrhli zákon, podle kterého by účastníci intervence měli získat status válečných veteránů. Návrh zákona říkal, že příslušníci Sovětských vojsk se u nás účastnili bojů proti bývalým nacistům, esesákům... Ruská vláda odmítla, důvod:„účastníci invaze do Československa se neúčastnili bojů, a proto nemohou být uznáni za válečné veterány.“

Smutné ovšem je že ty ruské **** jsou ještě na tuto historii hrdí... Vzdejme hold osobám, které se nebály těchto zrůd a bojovaly za svoje rodiny, za svoji svobodu, ale hlavně za svoji zem. Stále naivně doufám, že kdyby se náhodou stala podobná situace, jestli by se zase společně Češi spojili a šli bránit svoji zem a byli hrdí na to, že jsou Češi. Jsme skvělý národ a myslím, že ti lidé v něm skrývají ve svých srdcích více než jen to, že bydlí v nějakém státu. PROSÍM NEZAPOMÍNEJME NA ROK 1968 ! PS: Některé věty jsou čerpány od osob: O. Brabec a J. Hrušínský. Pokud chcete další příspěvky o politice navštivte můj Facebook.

Autor: Petr Bláha | pondělí 21.8.2017 15:18 | karma článku: 26.21 | přečteno: 947x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.35 | Přečteno: 438 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2472

Můj FB: https://www.facebook.com/BlahaPetrCZ/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...